✓ Fragt i DK 80 kr. - Gratis ved køb over 500 kr. ✓ Levering: 2-3 hverdage ✓ Nem bestilling: Betal med kort

Opskrift - Kokos juletræer delux

Nu nærmer vi os og julen banker stille og roligt på døren. I chokoladen betyder det en masse jule-bag og hygge. Denne opskrift er altid en vinder og i år finder de vej i flere variationer til butikken i Rønne - hvor den hyggelige café emmer af hygge !

 

Denne opskrift giver 30 lækre træer - og flere hvis du som os- varierer størrelsen lidt.

Ingredienser: Både marcipan, nougat & god chokolade finder du i vores butikker - og her på webshoppen.

300g kokosmel • 200 g lys rørsukker • 3 æg • 100 g revet marcipan • 1 tsk ingefær – frisk revet eller stødt • ½ tsk god rom • 2 økoappelsiner ( riv skallen fint og pres saften ud ) •  50 g nougat- i skiver – brug evt. en ostehøvl eller skær blot skiver og lav en lille kugle • 200 g marcipan – i skiver ( bund til juletræet ) • 150 g god mørk chokolade f.eks. 70% eller 57% • pynt – f.eks. krymmel, sne eller lige det du ønsker dig

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader. Rør alle ingredienser sammen i en skål og stil skålen i køleskabet en times tid.

Skær skiver af marcipanen. Stik dem ud i cirkler - eller i den form du ønsker dig - har du ikke lige en udstikker - så brug et glas. Klistrer marcipanen på glasset - så dyp i varmt vand mellem hver udstik. Tykkelse ca. ½ cm.

Bag marcipanen i ca. 5 minutter og lad marcipanstykkerne køle af.

Tril kokosmassen til kugler – ca. 30 stk. Sæt dem på bageplade med bagepapir og dyp fingrene i en skål med koldt vand – og form små toppe ( de må ikke blive for spidse, da de bliver brændt i toppen )

Skær stykker af nougaten og læg dem ovenpå de bagte marcipanstykker – en smule mindre end marcipanen. Hvis du synes den er svær - så brug en god ostehøvl - det kræver blot at nougaten er kold. Sæt kokostoppen ovenpå nougaten og bag toppene ved 175 grader i ca. 12 minutter- hold godt øje med dem.

Afkøl toppene helt på en rist før de dyppes i tempereret chokolade. På vores blog finder du en nem guide til temperering af chokolade i microovn. Og det er slet ikke så svært !  Pynt med chokoladen – kun fantasien sætter grænser. Toppene kan ( i teorien ,o) holde sig ca. 14 dage i lufttæt beholder - men går det som her - så er de spist længe før. 

Nyd toppene og husk at dele med dem du holder af.